Sekilass

A Simply Life of Me

   Apr 21

Tips nak naikkan trafik blog dengan cara paling berkesan.

aku ade cara-cara yang paling mudah dikesan bagi menambahkan trafik kat blog korang. senang, mudah, dan …. versetile! hakhak..cam takde kena mengena jerk.

Aku teringin nak share ngan korang bahawasanya aku telah mendapat Buffered Earning yang diidamkan. aku start blogging ni dah lama dah. dulu aku guna url ni http://norfa08.wordpress.com. tapi semenjak akak aku ni gile dan sayangkan Nuffnang. aku terikut jejak langkah dia dengan membeli domain dan lahirlah http://sekilass.com. Aku join Nuffnang sekitar bulan November 2009. lama tau nak tunggu BE ni. bulan ni mungkin rezeki yang datang mencurah-curah bak tempayan yang tumpah airnya. dan hasilnya dapat lah aku mengecapi BE sebanyak ini pada gambar di bawah.

Mintak maap la ye kalu di padamkan nilainya. kang korang kata aku berlagak plak nilai kecik2 nak ajar orang lak kan. tapi at least aku try jugak lah tips-tips ni untuk dapatkan trafik dan mungkin memiliki BE ini dari cara tersebut kan. seperti yang telah dilihat di blog Amir, Eyriqaz, dan lain-lain otai di arena blogging ini. aku percaya dorang pun mungkin dah banyak bantu korang dan jugak aku. tips-tips di bawah ini tak digalakkan mencuba..kerana ini sengaja aku cari point sebab aku rasa ada yang trafik naik sebab-sebab kat bawah ni la..aku rasa jela..ikut suka korang la nak ikut ke tak kan..hehehe…

1. Jadi seperti Rafiqin. hahaha..sape tahu pasal Rafiqin yang heboh dikatakan menghina arwah DIn Beramboi. Memang takde adab betul budak ni. korang leh jadi seperti dia…TAPI dengan cara yang baik. bukan menghina orang dan sebagainya. tapi buat kebaikkan ke..tetiba korang menderma sebanyak rm1000 kat fakir miskin ke..mana tahu kan..kan dah femes dah. tapi toksah guna menderma la…tak baik. nak derma kena ikhlas eh.buatlah macam korang cashout duit Nuffnang then nak bagi kat orang. kan gempak tuh. hehehe.

2. buat entry title dia gempak! Seperti seorang blogger dengan titlenya..Pensyarah UPSI yang SEKSI. TETT…terus trafik dia naik. memang betul pensyarah UPSI dia seksi..tapi pensyarah lelaki la..tak pakai baju. seksi la kan.

3. Bloggwalking cara paling gempak abis! tinggalkan jejak dan komen…bukan tinggal kat shoutbox. kadang-kadang orang duk tinggal komen kat shoutbox aku pun aku tak tertengok…baik korang pi tinggal kan entry dia. komen tu jangan pendek2..biar panjang dan bermakna.

4. Buat contest! muahaha…dengan buat contest, maka orang akan masuk contest dan akan war-warkan contest korang tu kat orang lain. Dalam masa yang sama, blog korang pun ramai yang jenguk. tak kisah la dorang join ke tak kan! tapi kalau hadiah korang gempak..lagi ramai la nak try!

5. Cerita pasal artis. pasal artis ni semua orang nak tahu. artis meninggal, eksiden, kahwin, cerai, dapat anak, menang anugerah, bergaduh, dan sebagainya. ini pun gempak jugak kan.

okeylah..aku tak tahu nak bebel ape lagi. semoga korang berjaya! kepala aku tengah pening ni buat flow chart!

sekilas : sekarang dah ade mouse!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Comments

  1. imran says:

    Cik norfa buat contest untuk naikkan trafik la tu :D

  2. hazrina.erin says:

    nape sy buat tak berkesan sangat? T_T
    ke tak cukup best entry sy..huhu

    • Sekilas says:

      @hazrina.erin, oh lupa nak tambah satu lagi tips. kena sabar dan berniat ikhlas. kalau semata-mata memang nak tarik visitors utk dptkan earning, mungkin lmbt2 baru dpt…hihi…yg pnting kita kena tahu tujuan kita berblogging. =) insyaAllah, nanti dapatlah tu. sabar ye…

  3. labu labi says:

    Thank you for the tips.Rasa berguna and hopefully dapatlah naikkan my follower.Nice blog too.Oh btw sy pn suka pocoyo jugak :)

  4. btol ker ngan cara ni leh nek kan trafik blog kita? ag pn blog sy tu bru lg,jadi x lah kisah sgt kalo xde org nak msuk..kih2,silalah jenguk2 blog sy yg x seberapa ni,tp mcm2 crita ade,http://firuzizzudin.blogspot.com

  5. abc says:

    boleh dicuba untuk bl0g aku..thanks

Sudi-sudilah tinggalkan komen di sini ya.

%d bloggers like this: